Omega 3 kaynağı olarak bilinen kanola yağları dünya genelinde tüketicilerin en çok talep ettiği yağların başında gelmektedir. Doymamış yağ asitlerinin oranının, yani sağlıklı olmayan yağ asitlerinin oranı diğer yağ çeşitlerine göre kanola yağında daha az bulunmaktadır. Kolesterol içermemekle beraber omega 3,6,9 içeriği bakımından çok zengindir. Dengeli asit radyosunun insülin direncini dengelemekle beraber glikoz toleransını da arttırdığı bazı bilimsel araştırmalar ile ispatlanmıştır. Bunun yanında kanola yağlarının kolesterol seviyesini düşürmesi yanında bağışıklık sistemini güçlendirerek damar sertliğine karşı önleyici bir rol üstlendiği bilinmektedir.
Kızartmalar başta olmak üzere fırında pişirilecek olan ürünler için mükemmel bir seçimdir.